Waddenpark Avanti Texel | Natuur
15563
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15563,mltlngg-nl_NL,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.8,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive
Avanti luchtfoto

Natuur op Texel

Natuur is er veel op Texel, en nooit ver weg. Zeker niet op Avanti waar u vanuit bijna alle woningen zicht heeft op natuurgebied Utopia. Utopia is een binnendijks vogelgebied. Hier broeden grote sterns en steltlopers op de schelpenstrandjes. Vanaf onze uitkijktoren heeft u een prachtig uitzicht op het gebied en de vogels.

 

 

Aan de andere kant van de dijk is de kwelder “De Schorren” een mooi natuurgebied. In dit buitendijkse gebied broeden lepelaars, eidereenden en scholeksters. Eenden, rotganzen, en steltlopers (rosse grutto, kanoet) verblijven van het najaar tot en met het voorjaar op de Schorren. Ook groeien er zoutminnende planten als zeekraal en lamsoor.

 

 

Achter de zeedijk liggen niet alleen “de Schorren” maar natuurlijk ook werelderfgoed de Waddenzee, ook wel Europa’s laatste wildernis genoemd. Het fascinerende spel van de getijden zorgt ervoor dat de zee constant in beweging is en steeds weer andere gezichten toont.

 

Langs de waddenzeedijk zijn meerdere vogelrust en fourageergebieden, daarom spreekt men wel van de langste vogelboulevard van Europa. Het leuke is dat u vanaf de weg een prachtige gezicht heeft op deze gebieden, en is daarom in trek bij vele vogelaars.

 

Natuurlijk heeft Texel meer te bieden als alleen vogels, zoals Nationaal Park de Duinen van Texel, beschermd landschap “de Hooge Berg”, de staatsbossen, in de volksmond “de Dennen” genoemd. Qua natuur is er op Texel veel te ontdekken en te beleven, u kunt mee met allerlei excursies, maar ook gewoon zelf er op uit natuurlijk.

 

 

 

Filmpje