Waddenpark Avanti Texel | Demo
16320
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16320,mltlngg-nl_NL,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.8,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Activiteiten

Wadlopen met gids van het Wadloopcentrum Fryslân

Op zaterdag 10 oktober 11.45 uur. LAATSTE KEER IN 2015
Tijdens het wadlopen met gids gaat u langs het natuurgebied ‘De Schorren’ het waddengebied in. Onderweg wordt een geul gepasseerd en ziet u de flora en fauna van de Waddenzee. De tocht is ongeveer 10 kilometer lang en duurt circa 3 uur en heeft een educatief karakter en is niet zwaar. De minimale leeftijd is 10 jaar. Verzamelplaats is bij het Waddenpark Avanti. Hier ontvangt u van de gidsen van Wadloopcentrum Fryslân een deelnemerskaart en gaan dan gezamenlijk het wad op. Na afloop van de tocht is op deze plaats tevens wasgelegenheid om zand, slik en zoutresten te verwijderen.
Wadloopcentrum Fryslân – Postbus 9 – 9151 AA Holwerd
info@wadlopen.net – +31 (0)517-234938
Extra informatie:
wadlopen op Texel
Boek rondom de dag van wadlopen uw vakantie, loop mee en ontvang een leuk waddenboek!!


Werken in de natuur in het Nationaal Park Duinen van Texel

[i]In samenwerking met Staatsbosbeheer organiseert het Nationaal Park Duinen van Texel op 24 oktober en 7 november natuurwerkdagen. We gaan aan de slag in de Bleekersvallei. De programma’s zien er als volgt uit:
Dag 1 – vrijdag 23 oktober Aankomst en installeren in een woning (max. 5 pers.) en wandeling langs het werelderfgoed de Waddenzee en Utopia
Dag 2 – zaterdag 24 oktober 10.00 – 13.00 uur Werken in de natuur. In samenwerking met Staatsbosbeheer en Ecomare gaan we na uitleg en informatie aan de slag. Naar keuze:
◾Afvalopruimactie .
◾Opslag verwijderen, dennen en berken. Samen de duinen weer open maken, waardoor er weer bijzondere planten kunnen groeien.
◾Diverse belevingsactiviteiten voor jong en oud.
We creëren een ontspannen en gezellige sfeer. Iedereen werkt in z’n eigen tempo, want elk extra ‘handje’ is welkom. Drinken en lekkere tussendoortjes zijn aanwezig.
13.00 Einde van het werken in de natuur. Deelnemers krijgen een aandenken mee vanuit het Nationaal Park.
Genieten van de echte duisternis en eventueel een excursie tijdens de NachtvandeNacht.
Dag 3 – zondag 25 oktober Zonsopgang boven de Waddenzee.
Voor de liefhebbers organiseert het Vogelinformatiecentrum een vogelexcursie van 14.00 tot 16.00 uur en biedt deze speciaal aan voor de natuurwerk deelnemers voor 10,00 euro ipv 12,50 euro. Vertrek.
Boekt u voor een week (van 23 t/m 30 oktober) dan zijn dag 4 t/m 7 vrij in te vullen en kunt u genieten van de herfst op Texel. Bij een weekboeking ontvangt u bovendien een mooi waddenboek van ons.

U verblijft op basis van zelfverzorging in een 5 persoons woning. Prijs weekend (23 t/m 25 oktober) 280,- of week (23 t/m 30 oktober) 560,- all in.

Voor het 2e weekend van 6 t/m 9 november kunt u met een kleine groep (maximaal 8 personen) boeken voor de all in prijs van 380,- euro. Wilt u deze periode verlengen naar een week (van 6 t/m 13 november) dan betaald u 660,- all in.
Beperkt aantal woningen – boek snel en doe mee want de natuur heeft extra handen nodig, en het werken in de natuur biedt een onvergetelijke ervaring en voorziet in een mooie beleving van de natuur in het Nationaal Park.[/i]


beschikbaarheid >> klik op onderstaande link !!

beschikbaarheid


Fietsen

Op Texel kunt u heerlijke fietsen. U kunt zelf u eigen fiets meenemen, en lekkere tochtjes maken. Ook kunt u bij Avanti fietsen huren, gewone fietsen, elektrische fietsen, mountainbikes, enz.